2017-04-25

ÇOSB’de Tekirdağ Tekstil Sektörü Üniversite Buluşması



Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tekstil Sektörü Üniversite Buluşması isimli toplantı Çerkezköy OSB (ÇOSB)  Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ÇOSB Başkan Vekili Natan Yakuppur,  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilerinin yer aldığı toplantıya,  tekstil sektör temsilcileri ile Bölüm öğretim üyelerimiz ve diğer bölüm öğretim elemanları katılmıştır.

Akademisyenler ile tekstil firma yetkililerinin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur yaptı. Yakuppur  şunları söyledi: “Tekstil sektöründen akademisyenlerimizin ve bölgemizdeki üretici firma temsilcilerinin yer aldığı bu toplantımızın, dünyada tekstil alanında daha ileride bulunmak adına yapabileceklerimizin tartışılacağı bir toplantı olmasını temenni ediyorum. Çerkezköy OSB gibi, ülkemizde tekstil denildiği zaman ilk akla gelen bir lokasyonda bu çalışmanın yapılmasını çok önemli olarak görüyoruz. Katma değeri yüksek tekstil ürünlerinin üretilmesi ülkemiz açısından en önemli çalışmalardan birisidir. Yüksek düzey teknolojiyle üretilen ürünlerin üretimi ve satışını, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde yüksek ihracat hedefini yakalaması ve milli gelir seviyesini yükseltmesinde en önemli araçlardan biri olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.”

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Son yıllarda üniversitelere ciddi kaynaklar veriliyor. Üniversite ve sanayi işbirliği yaparak bu katma değerleri yükseltiyoruz. 2023’te inşallah diğer Avrupa ülkeleri seviyelerine çıkacağız. Bu bağlamda yapılan bu programı destekliyor ve Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da toplantıda yeni yatırımlar ve yeni teknolojiye ayak uydurarak neler yapabileceğini değerlendireceklerini söyledi. Tekirdağ bölgesinde tekstil sektörünün önemine dikkat çeken Ceylan, “Fabrika sayımız çok fazla, yeni teknoloji ile kendilerini yeniliyorlar. Bunlardan yararlanarak inşallah her üniversitemizi işin içine katarak bu bölgede tekstil sektörümüzde yeni çığırlar açmayı istiyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Öztek Tekstil Ar-Ge Direktörü Süleyman Halaç, NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Özek ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal birer sunum yaptı. Yapılan sunumlarda, Tekstil sektörünün durumu, teknik tekstillerin Türkiye ve Dünya pazarındaki konumu, teknik tekstil üretimine yatırımın artıları ve eksileri değerlendirildi. Sunumların ardından tekstil sektörü temsilcileri ve akademisyenler uzmanlık alanlarına göre karşılıklı konuşarak görüş alış verişinde bulundular.