2016-05-03

Tekstil Boyahanelerinde Güncel Sorunlara Akademik Bakış Çalıştayı

NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü’müzün, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlemiş olduğu “Tekstil Boyahanelerinde Güncel Sorunlara Akademik Bakış  Çalıştayı”  etkinliği 28 Nisan 2016 Perşembe günü Çerkezköy O.S.B. Konferans Salonunda yapıldı. Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ziya ÖZEK ve TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat açılış konuşmalarında üniversitenin sanayiye yönelik çalıştay etkinliğinin önemine ve iki kurum arasında artan işbirliğine dikkat çektiler.

3 ayrı oturumda toplam 6 konuşmacının yer aldığı çalıştay saat 10:00’da başladı. NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Fatma GÖKTEPE’nin moderatörlüğündeki ilk oturumda, Uludağ Üniversitesi Tekstil Müh.Böl. Öğretim üyesi Prof.Dr. Pervin ANİŞ “Sürdürülebilirlik Açısından Ön Terbiye Hatlarına Bakış”, Namık Kemal Üniversitesi  Tekstil Müh.Böl. Öğretim üyesi Doç.Dr. Rıza ATAV  “Reaktif Boyamada Karşılaşılan Sorunlar” konulu  sunumları yaptılar.  2. Oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Müh.Böl. Öğretim üyesi Prof.Dr. Aysun Akşit “Fonksiyonel Bitim İşlemlerinde Güncel Gelişmeler”,  Ege Üniversitesi Tekstil Müh.Böl. Öğretim üyesi Doç.Dr Tülay GÜLÜMSER,  “Haslıklar ve Çözüm Önerileri” konulu sunumları gerçekleştirdiler. Oturumun moderatörlüğünü, Prof.Dr. Ziya ÖZEK yaptı. Çay arasından sonra devam eden son oturumda NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Özer GÖKTEPE’nin moderatör olmuştur. 3.cü ve son oturumda Erciyes Üniversitesi Tekstil Müh.Böl. Öğretim üyesi Doç.Dr. M.İbrahim BAHTİYARİ, “Tekstil Ön Terbiyesinde Enzimatik Prosesler” ve  Systain Consulting firmasından Serpil GÜRCİ,   “Kimyasal Yönetimi ve Zero Discharge”  konulu  konuşmalarını gerçekleştirdiler. Bölgedeki sanayi kuruluşlarından çok sayıda katılımcı ve Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri çalıştaya aktif katılım sağlamıştır.  Çalıştaydaki konu başlıklarının güncelliği ve tartışma bölümlerine katılımcıların yoğun katkıları tüm tarafları memnun etmiştir.

Çalıştay özet sunumlarına aşağıdaki link üzerinden erişilebilir.

Sunumlar