2015-12-21

Öğrenci Poster Etkinliği 2015



Tekstil Boya-Baskı Teknolojisindeki Son Gelişmeler 6. Geleneksel Öğrenci Poster Etkinliği

 

Bölümümüz öğretim üyesi Doç.Dr. Rıza ATAV tarafından verilmekte olan “Boyama Teknolojisi I (eski haliyle Boya-Baskı Teknolojisi) dersi kapsamında her yıl öğrencilerle birlikte geleneksel olarak düzenlenen “Tekstil Boya-Baskı Teknolojisindeki Son Gelişmeler” temalı Öğrenci Poster Etkinliği’nin 6.’sı bu yıl 18 Aralık Cuma günü Çorlu Divan Otel’de düzenlemiştir.

Bu yıl ilk defa Türkiye’nin diğer üniversitelerinin tekstil mühendisliği bölümlerinden öğretim üyelerinin ve çeşitli firma çalışanlarının da katılmış olduğu etkinlik Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Lokman Hakan TECER’in açılış konuşması ile başlamış ve öğrencilerin poster sunumları ile devam etmiştir.

Denge Kimya, Setaş Kimya ve YÜNSA firmalarının sponsor olduğu etkinliğe Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinden öğretim üyeleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ayşe Merih SARIIŞIK, Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr. Esen ÖZDOĞAN, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Nevin Çiğdem GÜRSOY, Uludağ Üniversitesi’nden Prof.Dr. Pervin ANİŞ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç.Dr. Onur BALCI katılmışlardır.

Tekstil boya-baskı teknolojisindeki son gelişmeler ile ilgili 18 poster sunumunun yer altığı etkinliğe 55’i öğrenci, 31’i akademisyen ve 8’i sanayici olmak üzere toplam 94 kişi katılmıştır.

 

DENGE Kimya, SETAŞ Kimya, YÜNSA, SÖKTAŞ, FLOKSER, PROMAR Tekstil ve EREN Tekstil firmalarından sanayicilerin de yer aldığı etkinlik Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. H. Ziya ÖZEK’in kapanış konuşması ve poster yarışmasını kazanan öğrencilere sponsor firmalar tarafından plaketlerinin takdimi ile son bulmuştur.