Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan "CIRAT-6"  (6. International Conference of Applied Research on Textile) 6.Uluslararası Tekstilde Uygulamalı Araştırmalar Konferansı,  Bölümümüzün de işbirliği ile yapılacaktır.  Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün eş ortaklığıyla düzenlenecek olan  “CIRAT-6”,  13-15 Kasım 2014 tarihleri arasında Hammamet, Tunus’ta gerçekleştirilecektir.

 

"CIRAT" Uluslararası Tekstilde Uygulamalı Araştırmalar Konferansı, her iki yılda bir Tunus’ta Textile Engineering Laboratory of ISET-KsarHellal "LGTex" ve The Tunisian Association of Researchers in Textile "ATCTex" işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen bilimsel bir toplantıdır. Bu konferans, akademik ve endüstriyel alanlardaki araştırmacılara, özgün çalışmalarını sunmak, bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak için, uluslararası bir açık oturum olanağı sağlayacaktır.

 

CIRAT tekstildeki son bilimsel görüşleri ve teknolojik gelişmeleri paylaşmak ve tartışmak için dünya çapındaki araştırmacıları ve uygulayıcıları bir araya getirecektir. Ayrıca, akademi, araştırma kurumları ve ilgili endüstriler arasındaki araştırma ve geliştirme ortaklıklarının büyümesine yardım etmenin yanı sıra, fikirleri ve gelişmekte olan teknolojileri paylaşmayı da teşvik etmek niyetindedir. Bu uluslararası etkinliğin ana hedefi, tekstil araştırma ve geliştirmede çalışan araştırmacılar arasında, yenilikçiliği ve yaratıcılığı teşvik etmektir.


CIRAT-6 Konuları

·  Tekstil lifleri ve ileri malzemeler

·  Tekstil üretimi: iplik eğirme, dokuma, örme, dokusuz yüzey

·  Tekstilde boyama ve bitim işlemleri

·  Giyim teknolojileri ve mühendislik

·  Tekstilde kompozit malzemeler

·  Teknik, fonksiyonel ve akıllı tekstiller

·  Tekstilde nanoteknoloji

·  Tekstilde moda ve tasarım

·  Çevre koruma, ekoloji, su ve enerji yönetimi

·  Tekstil ürün yönetimi, pazarlama stratejileri ve lojistik

*Türkiye’den katılacak olan araştırmacılar, bilim insanları ve sektör temsilcilerine katılım ücreti üzerinden %10 indirim uygulanacaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Resmi Web Sitesi :  http://atctex.org/cirat/index.php?item=33