TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ’Nİ TERCİH EDECEK ADAY ÖĞRENCİLER,

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NE

ÖNCELİK VERMENİZ İÇİN  5  NEDEN

  1. Gelişmekte olan bir bölgede ve tekstil işkolunun yoğunlaştığı çok sayıda organize sanayi bölgelerinin merkezinde bir konumda olan ve hızla gelişen NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde sıcak ve samimi bir ortamda eğitim görmek.
  1. Ülkemizin en rekabetçi sektörlerinden biri olan Tekstil ve Hazır Giyim alanında; günümüzün teknolojik gelişmelerine ve sektör ihtiyaçlarına uygun, seçmeli dersler ile özel konularda derinleşme olanağı sağlayan modüler yapılı bir genel tekstil mühendisliği ders planı ve içeriğini (Dersler; Temel Bilimler, Mühendislik, Meslek ve Tasarım ve Sosyal Bilimler olmak üzere dört grupta yer alır) izlemek.
  1. 2008 Yılında Lisans öğretimine başladıktan sonra uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Modeli (ÜLKEMİZDE TEKSTİL ALANINDA VE LİSANS DÜZEYİNDE DEVLET ÜNİVERSİTELERİ İÇİNDE İLK UYGULAMA) çerçevesinde;  4. sınıfta haftada 3 gün endüstriyel kuruluşlarda uygulama yapma ve endüstriyel proje yürütme olanağına sahip olmak.
  1. Ülkemizdeki Tekstil Mühendisliği Bölümleri arasında en gençlerinden biri olmasına karşın, gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde saygın bir yer edinmiş olan NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde deneyimli ve güler yüzlü öğretimli elemanları eşliğinde ve çok sayıda endüstriyel işbirlikleri içinde  sanayi odaklı ve nitelikli bir eğitim öğretim programı ve faaliyetleri içinde yer almak.
  2. http://tercihimtekstil.com/