2020-09-29

Ders Kayıtlarında Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar



DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Öğrenciler online kayıt için e-posta yoluyla danışmanı ile iletişim kurmalıdır ve ders seçimi yaptıktan sonra danışmanına bilgi vermelidir.
  • 2020 – 2021 Öğretim yılı güz yarıyılı için ders kayıt tarihleri: 28 Eylül - 02 Ekim 2020’dir.
  • Ders kayıtlarında ekle/çıkar haftası: 5 - 9 Ekim 2020’dir.
  • Öğrenci bir yarıyılda en fazla 45 AKTS ders alabilir.
  • Öğrenci alttan aldığı dersleri tamamlamadan üst sınıftan ders alamaz.
  • Öğrenciler, akademik takvimde belirtilerek ilan edilen tarihlerde, her yarıyıl kayıtlarını yenilemek zorundadır. Akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler derslerin başlamasından itibaren ders ekleme – çıkarma süresi sonuna kadar başvururlar ve mazeretlerinin ilgili program koordinatörlüğü/bölüm başkanlığı tarafından uygun görülmesi halinde ders kaydı yaptırabilirler. Öğrencilerin öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini yatırmaları ders kaydı yaptıkları anlamına gelmez. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludur. Öğrencilerin öğrenci bilgi sisteminden seçtikleri dersler danışmanları tarafından onaylanmadan kayıt yenileme süreci tamamlanmış sayılmaz. Geç kayıt sebebiyle geçen süre devamsızlıktan sayılır.
  • Devam şartını sağladıkları fakat başarısız oldukları derslerin kapatılarak yerine eşlenik bir dersin koyulması halinde öğrenciler bu derslerden de devam almış sayılır. Takip eden yarıyıllarda önceki yarıyıllardan ders ve ayrı ders niteliğindeki laboratuvar, proje ve benzeri çalışmaları tekrarlama durumunda olan öğrenciler, öncelikle tekrarlayacakları dersleri almak şartıyla bulundukları yarıyıla ait derslere de yazılabilir. Bu durumdaki öğrenciler, danışmanlarının ve bölüm başkanının veya birden fazla bölüm tarafından yürütülmesi durumunda ilgili kurul tarafından görevlendirilen eğitim – öğretim koordinatörünün onayını almak kaydıyla, ortak zorunlu dersler hariç bulundukları yarıyıldaki tekrar dersleriyle birlikte ve ders saatleri çakışmayacak şekilde en fazla toplam 45 AKTS derse kayıt yaptırabilirler.
  • Önceki yarıyıllardan tekrarlamak zorunda oldukları dersleri bulunmayan başarılı lisans öğrencileri genel not ortalamalarının 3 ve üzerinde olması durumunda, varsa derslere ait ön koşulları sağlamak ve ortak zorunlu dersler hariç toplam 45 AKTS’yi aşmamak şartıyla, ders saatleri çakışmayacak şekilde bir üst sınıftaki derslerden de alabilirler.
  • Bölümümüz kurulduğundan bu yana, ders kataloğumuzda, yıllar içinde bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Bazı derslerimiz kaldırılmış, yeni dersler eklenmiş, mevcut dersin kodu, AKTS’si ve/veya dönemi değişebilmiştir. Bu nedenle öğrenciler, giriş yıllarına göre bölüm webinde belirtilen farklı kataloglardaki derslerden sorumludurlar.
  • Otomasyon sisteminizden şimdiye kadar aldığınız dersleri, kodlarını ve AKTS’lerini kontrol ediniz. Aldığınız dersin kodu, AKTS’si vs. almanız gerekenden farklı ise mezuniyet aşamsında sorun yaşamamak için dilekçe ile bölüme başvurarak düzeltilmesini isteyiniz. Lütfen aşağıdaki web adresindeki bilgileri dikkate alarak ders seçimi yapınız:

http://cmf-tm.web.nku.edu.tr/E%C4%9Fitim%C3%96%C4%9FretimPlan%C4%B1Lisans/0/s/4305/4557